Zo ervaren klanten onze coaching en counseling

Turbulente tijd

Ik kwam bij Renza in een turbulente tijd waarin ik helemaal vastgelopen was. Mijn gedachten bleven in een negatieve spiraal ronddraaien en ik was erg emotioneel.

De gesprekken met Renza betekenden iedere keer weer een rustpunt voor mij, waar ik weer even op adem kon komen. Ze gaven mij een boost en handvatten om weer door te gaan. Ik heb veel baat gehad bij de praktische oefeningen die ik meekreeg. Door haar scherpe manier van vragen stellen legde ze vaak precies de vinger op de zere plek en dat leverde mij dan weer nieuwe inzichten op.

Langzaamaan verdween het zwarte gevoel en kon ik steeds vaker positief denken en voelen. De problemen kon Renza niet voor mij oplossen, wel de manier hoe ik er mee moest omgaan. De stijl van coaching door Renza spreekt mij erg aan; no nonsense, humor, inlevend en soms confronterend. Die figuurlijke schop onder mijn kont had ik echt af en toe nodig. Kortom, Renza liep met mij mee toen ik zelf de weg kwijt was en gaf mij uiteindelijk het vertrouwen dat ik het zelf weer aankon.

En daar ben ik haar erg dankbaar voor. Astrid


Negatieve gevoelens

Ik ben bijna anderhalf jaar bij Renza onder behandeling geweest. Ik ben daar in overleg samen met mijn ouders gekomen omdat ik niet goed voor mezelf aan het zorgen was. Ik zat alleen maar op de bank te piekeren. Ging ook niet meer naar buiten of met vrienden iets leuks doen. Ik had daar gewoon de puf niet voor. Ik was ook altijd moe en had alleen maar negatieve gevoelens en kon de omgeving en mezelf niet positief bekijken. De eerste keer dat ik bij Renza kwam vond ik het erg spannend en durfde niet veel los te laten over mezelf.

Zij neemt alle tijd voor je om zo toch deze gevoelens uiteindelijk bij je los te maken. Waardoor je er ook beter over kan praten. Ze dringt niet aan om te praten het ging allemaal op mijn tempo. Bij mij duurde dit een paar behandelingen voordat ik mijn gevoelens echt wilde laten zien. Ik ben blij dat ik in behandeling ben gegaan bij Renza. Ze is lief, zorgzaam en eerlijk en als er iets is kan je in allen tijde bij haar terecht. Ze heeft een luisterend oor en denkt met je mee maar kan ook direct zijn als het nodig is.

Lotte, 23 jaar

Eigenzinnige visie

Ik heb Renza leren kennen als een dynamisch persoon die mij erg goed kan doorgronden. Soms is dit confronterend, maar altijd is het een begin van een nieuwe stap. Naast Renza als hulpverleenster, heb ik Renza ook als mens gezien.

We hebben gemeen dat we beiden een nogal tegendraadse en eigenzinnige visie op bepaalde zaken hebben, wat soms voor hilarische taferelen kan zorgen.


Jezelf niet te serieus nemen is een statement waarin we ons allebei goed kunnen vinden. Tot nu toe –na driekwart jaar begeleiding van Renza– heb ik als belangrijkste boodschap meegekregen dat we samen actief op zoek kunnen gaan naar oplossingen, maar dat ik het uiteindelijk zelf moet doen. En zo is het natuurlijk ook.

Boi van der Vleuten


Een onmisbare ervaring

"Met de begeleiding van Renza van Oorschot kun je niet anders dan het beste uit jezelf halen en problemen leren zien als een uitdaging. Met haar zowel persoonlijke als strategische manier van begeleiden is er ruimte voor een lach en een traan. En helpt ze niet alleen om te komen tot een oplossing, maar ook om de weg daar naar toe te leren begrijpen. Een onmisbare ervaring. Hoe groot (of hoe klein) je doelstellingen in het leven ook zijn!"


Jahmal. M. Derveld (21 jaar)Vertrouwen in mezelf

Ik wil je gewoon heel erg bedanken hoe je mij geholpen hebt met mijn problemen. Ik zat er vorige jaar behoorlijk doorheen. Er zal ook niemand anders zijn geweest die mij zo goed heeft kunnen helpen dan dat jij dat hebt gedaan. Op de manier hoe jij mij hebt benaderd en toegesproken hebt is gewoon prettig. Vond het ook fijn dat jij ook in de zorg hebt gewerkt waardoor jij mij ook beter kon begrijpen wat ik voelde. Soms was het ook natuurlijk lastig om geconfronteerd te worden met mijn gevoelens en gedrag.

En jij wist dit dan op de goeie manier uit mij te peuteren, ook al kwam hier dan wel regelmatig wat tranen bij kijken. Maar ook dit luchtte op. Toen jij mij bij de vorige afspraak zei dat je vond dat ik er wel klaar voor was om het alleen te gaan proberen vond ik dit erg moeilijk. Ik snapte het natuurlijk wel dat ik het op een gegeven moment zelf moest gaan proberen. Maar had er niet bij stil gestaan dat dit moment er al zo snel zou zijn. Gewoon dat stukje houvast dat ik bij jou had vond ik lastig om los te laten. En bang dat als ik het alleen moest doen dat alle ellende en negatieve gevoelens weer terug zouden komen.

Maar ik heb het vertrouwen in mezelf dat ik dit gewoon kan! En als het echt niet gaat ben ik blij dat ik jou toch op de achtergrond heb om te bellen. Zodat je mij dan weer uit dat zwarte gat kan trekken (haha) maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit dat dit nog gaat gebeuren. Je zal altijd op een of andere manier belangrijk voor mij zijn/blijven omdat jij degene bent geweest die op een prettige manier met mij de strijd bent aangegaan tegen mijn angsten en negatieve gevoelens.

Nogmaals heel erg bedankt!