Zo ervaren onze ouders de begeleiding

Betrouwbaar en betrokken

Onze zoon Mart van zeven met een verstandelijke beperking wordt al enkele jaren begeleid door Jolanda. Wij waren ook erg verheugd met het nieuws, zo'n twee jaar geleden, dat Jolanda (Msaada) plannen had voor (logeer) opvang in Cromvoirt.

Mart wordt 1-op-1 begeleid in een veilige, mooie omgeving. De locatie in Cromvoirt is helemaal afgestemd op kinderen met een beperking, er is zelfs een snoezelruimte aanwezig! Mart krijgt allerlei activiteiten aangeboden waarbij spelen wordt afgewisseld met leren. Jolanda is een zeer betrouwbare en betrokken professional met oog voor de individuele behoeften met een duidelijke aanpak en visie.

Zij verdiept zich in de dagelijkse activiteiten van Mart door ook van tijd tot tijd af te stemmen met ons als ouders en met school. Naast een stuk ontspanning voor Mart leert hij ook enorm veel! Zo helpt hij tegenwoordig mee met het dekken van de tafel en leert hij zelfstandig aan en uit te kleden.

Voor ons als ouders betekent de opvang in Cromvoirt dat we even kunnen bijtanken en aandacht kunnen hebben voor elkaar en onze andere zoon. We laten Mart met een gerust hart achter bij Jolanda met de wetenschap dat hij het ook erg naar zijn zin heeft.

Echt loslaten

Voor onze dochter Lisa (nu 13 jaar oud) met de diagnose kernautisme met een licht verstandelijke handicap is Jolanda 7 jaar lang haar vaste begeleidster geweest. Een keer per week zorgde ze voor Lisa, om ons als ouders te ontlasten en om Lisa een leuke tijd te geven. Zowel bij ons thuis als bij Jolanda.

Jolanda is een duidelijk en consequent persoon.


Dit was erg belangrijk voor Lisa, zo was het voor haar goed te overzien.

Ze keek altijd uit naar het moment dat Jolanda kwam. Samen met Jolanda durfde Lisa nieuwe uitdagingen aan en voelde zij zich gezien en vertrouwd. Jolanda heeft zich in al die jaren flexibel opgesteld en ons als ouders ontlast op de momenten dat het voor ons belangrijk en nodig was. Op deze momenten konden we de zorg voor onze dochter ook even écht loslaten.

Ouders van Lisa 

Het klikte meteen

Voor onze lieve dochter Yinthe (6 jaar, cerebrale parese en een hechtingsproblematiek) waren wij op zoek naar een pgb-er. Een hele stap als ouders maar wel een must voor het gezin. Yinthe is erg zwart-wit. Het klikt, of het klikt niet. De eerste keer dat Jolanda kennis kwam maken bij ons in huis voelde voor iedereen meteen vertrouwd. Door de klik die duidelijk aanwezig was, hadden we direct besloten Jolanda te vragen de vaste pgb-er geworden. Dit is de beste keuze die we hadden konden maken. Met veel plezier gaat Yinthe naar Jolanda toe. Jolanda heeft een duidelijke, consequente aanpak wat voor Yinthe noodzakelijk is.

Yinthe weet precies waar ze aan toe is. Jolanda is een vaste, stabiele factor in het leventje van Yinthe. Ze laat Yinthe spelenderwijs op het niveau van Yinthe, kennis maken met de wereld om haar heen. De grenzen van Yinthe worden hierin gerespecteerd maar zeker ook af en toe uitgedaagd. Jolanda voelt Yinthe feilloos aan, dit blijkt ook uit het enthousiasme van Yinthe als ze thuiskomt. Jolanda biedt begeleiding op maat en zorgt voor structuur, duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen. Iets wat Yinthe alleen maar ten goede is gekomen en daardoor het hele gezin.


Rust en tijd

Ik ben in contact gekomen met Jolanda via nationale hulpgids.nl

Al direct vanaf het eerste contact voelde ik een klik met haar en nog belangrijker mijn dochter voelde hem ook. Isa is 5 jaar en heeft het syndroom van Down. Ze vraagt behoorlijk wat ondersteuning van mij in de thuissituatie. Eens in de twee weken gaat Isa spelen bij Jolanda in Cromvoirt. Jolanda doet het super met haar. Ze maakt tijd om te spelen en sluit daarbij goed aan bij wat Isa interessant vindt.

Daarnaast maakt ze ook tijd om met Isa te oefenen met taal, spraak en zindelijkheid. Een perfecte combinatie!

Isa gaat altijd met heel veel plezier naar Jolanda toe. Ik breng haar met een gerust hart omdat ik weet dat Jolanda goed voor mijn dochter zal zorgen. Het geeft me wat rust en tijd die ik dan volledig kan besteden aan mijn andere dochter. Ik ben echt heel erg blij met Jolanda!


Mogelijkheden en kansen

Eind 2020 zijn we met Jolanda en Renza in contact gekomen, aangezien wij (logeer)opvang zochten voor onze jongste dochter Robine die een zeldzaam syndroom heeft. In eerste instantie ter ontlasting, zodat wij als ouders onder andere meer tijd en aandacht konden besteden aan onze andere dochter en zoon. Het eerste gesprek klikte meteen en de verzorging en begeleiding van Robine hebben we langzaamaan opgebouwd. Eerst in de thuissituatie en al vrij snel op locatie in Cromvoirt. Jolanda zag al snel de (ontwikkel)mogelijkheden en kansen van Robine, daar waar wij nog veelal in de 'zorgmodus' zaten.

Tijdens een gesprek met ons hebben Jolanda en Renza dit geventileerd, waardoor we thans veel meer bezig zijn met de zelfredzaamheid van Robine en het aanbrengen van (nog) meer structuur in haar dagelijkse activiteiten. Inmiddels zijn we weer bezig aan de nieuwe stap om alle zorgverleners op dezelfde lijn wat betreft zelfredzaamheid te krijgen. Daarbij hebben we eerst in samenspraak afgestemd wat voor ons als gezin belangrijk is. Jolanda en Renza hanteren wat ons betreft een zakelijke en professionele aanpak met een open, duidelijke en directe communicatie. Kortom; een fijne samenwerking!