over msaada

Over Ons

Msaada Begeleidingsdeskundigen is een samenwerking tussen Jolanda en Renza. Wij begeleiden mensen betrokken, concreet en toegankelijk. We kijken naar wie een persoon is en niet naar wat een persoon is of heeft.

Mensen hebben heel veel overeenkomsten. Ze hebben behoeftes, gevoelens, willen genegenheid, erbij horen en zijn (on)zeker. Desondanks zijn ze toch verschillend, omdat zij zich in een andere leeftijdsfase bevinden of omdat zij andere waarden en interesses hebben. In onze benadering sluiten wij aan bij al deze individuele verschillen en stemmen onze begeleiding hierop af. Wij gaan ervan uit dat iedereen hetzelfde is en dat het verschil zit in de waarden, opvattingen en drijfveren van een persoon.


Dat is onze kracht, al sinds 2010.

Jolanda van den Boom (1972)

Na mijn verzorgende en agogische opleiding, heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt. Nu focus ik me op kinderen met een beperking. Mensen ondersteunen, zorg op maat bieden en een bijdrage leveren aan hun hulpvraag, vind ik uitdagend en gaat mij goed af.


Veilig en vertrouwd voelen

Ik zorg graag voor mensen en heb vooral affiniteit met kinderen met een beperking. Door mijn begeleiding en verzorging af te stemmen op de ander, krijg ik in zicht wanneer iets leuk, uitdagend, spannend of zelfs eng is. Juist op deze momenten ben ik er om hierin te begeleiden en te ondersteunen. Ik vind uitdaging in de vraag hoe ik de omgeving van de ander zo kan inrichten dat iemand zich veilig en vertrouwt voelt, waardoor iemand helemaal zichzelf kan zijn. Daarbij staat de inbreng van de ander centraal en is naast acceptatie en veiligheid, ook ruimte voor uitdaging, ontwikkeling of zelfbescherming.


Structuur en regelmaat

Mensen hebben behoefte aan structuur en regelmaat. Ze hebben baat bij duidelijkheid en vertrouwen in de ander. Deze kwaliteiten heb ik van nature ontwikkeld en zet ik graag in voor de ander. Ik ben doelgericht, praktisch, no-nonsens, loyaal, consequent, betrouwbaar en duidelijk.


jolanda msaada
renza

Renza van Oorschot (1966)

Ik ben mijn loopbaan gestart in de gehandicaptenzorg en heb me steeds verder gespecialiseerd in het coachen, counselen en trainen van mensen met een leervraag.


Voortdurend leren

Ik zie het leven als een voortdurend (leer)proces. Ik spreek niet graag over problemen. Deze kun je ook zien als kansen om te groeien of te veranderen. Ik spreek dan ook liever van vraagstellingen. Ik geloof erin dat we een leven lang ontwikkelen.


Ik heb een fascinatie voor mensen. Vooral het zicht krijgen op wat mensen beweegt en wat mensen in beweging zet, spreekt me aan. Ik vind het leuk om beweegredenen te onderzoeken, zowel bij mezelf als samen met anderen. Mijn belangstelling vóór en ervaringen met mensen heb ik steeds verder kunnen ontwikkelen. Hierdoor heb ik me breed kunnen ontplooien en kan ik gebruik maken van verschillende vaardigheden en methoden. Ik ben opgeleid als verpleegkundige (BIG-geregistreerd) en heb me verder gespecialiseerd in de begeleiding van mensen door op HBO-niveau me verder te ontwikkelen als Coach & Counselor.


Toekomst als uitgangspunt

Mijn manier van begeleiden is laagdrempelig, nuchter en praktisch. In mijn benaderingswijze is de toekomst het uitgangspunt. Je verleden draag je immers met je mee en is een gegeven. De toekomst is het begin van verandering en kan je positief beïnvloeden.