renza

Coaching voor samengestelde of éénoudergezinnen, ook in opvoeding

Msaada Begeleidingsdeskundigen biedt ondersteuning bij co-ouderschap en coaching voor (samengestelde of eenouder) gezinnen in opvoeding. Hierbij ligt het accent op gedrag van ouders, omdat zij meer mogelijkheden hebben om ‘ander’ gedrag te laten zien. Kinderen reageren vaak op het gedrag van hun ouders. Wij helpen jou om in je kracht te staan, zodat je het goede kan doen.

Jolanda Msaada

We leven in een drukke wereld

De druk op het gezinsleven is de laatste jaren steeds meer toegenomen. Een heel gezin draaiende houden, daar heb je nogal wat organisatievermogen en flexibiliteit voor nodig. Na een dag werken is er vaak geen tijd voor ontspanning: je moet boodschappen doen, koken en tegelijkertijd luisteren naar de verhalen van je kinderen. En dan wacht er aan het eind van de avond nog een volle wasmand.

In je kracht staan

Daarbij komt kijken dat het ‘traditionele’ gezin soms plaatsmaakt voor het eenoudergezin, een samengesteld gezin of co-ouderschap. Mantelzorg verlenen of een gezinslid wat extra aandacht en zorg nodig heeft: het wordt er niet eenvoudiger op om al die ballen hoog te houden. Wij helpen je graag om in je kracht te blijven staan. Zodat je je niet alleen richt op problemen, maar ze juist voorkomt. Msaada helpt je om samen anders te kijken naar en steun te krijgen bij complexe situaties.


help een handje

Opvoedondersteuning

Kinderen opvoeden kan soms lastig zijn. Wij ondersteunen ouders bij de opvoeding om een optimale ontwikkeling van het kind te bevorderen. Soms heb je als ouders twijfels: doe ik wel het goede? Het is logisch dat je dit soort vragen hebt. Een gesprek kan dan al veel handvaten geven. Ook als je ervaart dat je vastzit in patronen of op dit moment even niet (of minder) kunt genieten van je gezin.


Natuurlijk wil je graag de goede ouder zijn die zijn eigen kind begrijpt en goed om kan gaan met lastige situaties. Alleen soms weet je het gewoon even niet meer. Je loopt vast, word snel boos of merkt dat je in een negatieve spiraal zit. Het wordt minder gezellig thuis en je hebt het gevoel alleen maar te mopperen of politieagent te zijn. Onze coaching helpt je sterk zijn in complexe situaties.


msaada kind en gezin

Een samengesteld gezin

Een samengesteld gezin kan complex zijn. Na een scheiding weer een nieuwe relatie starten, gaat gepaard met enthousiasme: we gaan ervoor om het (dit keer wél) te laten slagen. Dat is niet eenvoudig. Een samengesteld gezin heeft zijn eigen specifieke problemen. Zo kan er zowel bij kinderen als bij ouders sprake zijn van onverwerkte emoties, rouw, tegenstrijdige belangen en loyaliteitsconflicten.


Om de kans van slagen te vergroten, doen samengestelde gezinnen steeds vaker een beroep op een coach. Wij ondersteunen het gezin om een succesvol samengesteld gezin op te bouwen. We gaan hierbij in op psycho-educatie, het innemen van je rol, het vergroten van je kwaliteiten en het versterken van eigen oplossend vermogen.

Eenoudergezin

Als eenoudergezin mis je wel eens een sparringpartner die onbevooroordeeld is en naar jouw verhaal luistert. Samen met je meedenkt hoe jij jouw kind(eren) wilt opvoeden en wat je hen mee wilt geven. Ondanks dat je een netwerk hebt, wil je anderen niet belasten met jouw problemen.


Het kan vervelend zijn als er niemand thuis is die als klankbord kan dienen, waar je je zorgen mee kan delen of waarvan je steun krijgt.


Msaada Begeleidingsdeskundigen maakt daar voor jou een verschil in en helpt je sterk maken. Samen kijken we wat jouw hulpvraag is en waar je behoefte aan hebt, zodat je als enige ouder jouw kwaliteiten optimaal benut.

Jij als stiefouder

Welke rol neem jij als stiefouder aan? Een verhuizing en een nieuw gezin kan voor iedereen leiden tot veel stress. Ieder gezinslid moet wennen en ook al doet iedereen z’n best, loopt het niet vanzelfsprekend. De eerste ‘barstjes’ dienen zich aan. Barstjes kunnen leiden tot frustraties, hooggespannen verwachtingen komen niet allemaal uit. Je moet hard werken om alle problemen en frustraties bij jezelf en je nieuwe gezin aan te pakken. Je twijfelt hoe je dit moet aanpakken.

Msaada Begeleidingsdeskundigen ondersteunt je in het aannemen van een passende en verantwoordelijke rol als stiefouder, maar we leren je ook om je verwachtingen bij te stellen en te doen wat nodig is. Als verwachtingen zijn bijgesteld en de rollen duidelijk zijn, kan stress en spanning afnemen. Dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe balans.

Zo ervaren onze klanten onze ondersteuning en coaching

Renza creëert bij binnenkomst meteen een veilige en ontspannen sfeer om vrijuit mijn vragen en dilemma’s te kunnen bespreken. Ik vind het erg bewonderenswaardig hoe Renza uit een, in eerste instantie, warrig verhaal de belangrijkste knelpunten uit weet te filteren. Dat hielp mij goed om weer overzicht te krijgen in alle gedachtestromen. Daarbij heeft Renza de kwaliteit om met haar kritische vraagstelling en goed geplaatste stiltes, mij zelf de antwoorden en oplossingen te geven die ik nodig had om verder te komen.

De luchtige, relativerende en op zijn tijd humoristische aanpak van Renza past erg goed bij mij en zorgde ervoor dat ik na een paar gesprekken weer met vertrouwen mijn pad kon vervolgen.

Saskia, 36 jaar


Waar kunnen we je bij helpen?

Begeleiding en ondersteuning voor kinderen en het gezin wordt gegeven door Renza en Jolanda. Samen kijken we waar het accent van coaching komt te liggen.

Loop je vast of wil je meer weten over onze begeleiding en ondersteuning?

Neem dan contact met ons op en leg je vraagstelling gerust bij ons neer, via 06-28787316 of contact@msaada.nl. Wij zijn bereikbaar van dinsdag tot zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.  We helpen je graag.

Onze keurmerken

big-register
nobco logo